1562 четения

Апелативният съд остави в ареста съдържателя на механа в Свищов, зверски убил свой клиент

Спецът по бойни изкуства Валентин Великов преби до смърт земеделеца Владимир Георгиев при свада

 

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ АПЕЛАТИВЕН СЪД УВАЖИ ПРОТЕСТА НА ПРОКУРАТУРАТА И ОСТАВИ В АРЕСТА ОБВИНЯЕМ ЗА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО В СВИЩОВСКА МЕХАНА ТОВА ЛЯТО. Окръжният съд е пуснал мъжа под домашен арест, но апелативните прокурори са направили протест и съдът е уважил искането им. Валентин Великов е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура за това, че на 12 юли 2020 г. в Свищов умишлено е умъртвил Владимир Георгиев. Това престъпление се наказва със затвор от 10 до 20 години. Определението на Апелативния съд от края на миналата седмица не подлежи на обжалване. Освен това спецът по бойни изкуства и кръчмар Валентин Великов има висящо дело за друг побой и е разследван за документни измами.

Във фаталната вечер 45-годишният Владимир Георгиев бе пребит до смърт с ритници от съдържателя на заведението и треньор по различни видове бойни изкуства Валентин Великов. Убийството бе извършено след битова свада в заведението, където фамилията на жертвата празнувала завършване на жътвата. Земеделците избират да празнуват в механа „Ловна хижа”, чийто управител е майката на боеца. Между двете фамилии се завихря скандал, при който Великов пребива единия брат от семейството. Трагедията се е разиграла малко след полунощ и е станала на тръгване след купона от механата. Съдържателят Великов атакува в гръб и с бокс Владимир Георгиев. След като го повалил на земята, продължил да го налага. След това изчезва от кръчмата и е бил арестуван по-късно.

По време на побоя е бил ранен и 44-годишният оцелял брат Мишо Георгиев, но след преглед в болница е бил освободен за домашно лечение, а 67-годишният баща на двамата братя бе настанен тогава с комоцио. Междувременно в социалната мрежа Фейсбук близки на извършителя на убийството изразиха подкрепата си към неговите действия и призоваха за толерантност и повече съмишленици. Според част от постовете Великов е защитил майка си, която всъщност първоначално е била засегната и нападната от земеделската фамилия.

Нели СУКОВА

Сн. архив

Един коментар за “Апелативният съд остави в ареста съдържателя на механа в Свищов, зверски убил свой клиент

  • 30.10.2020 в 14:14
    Permalink

    След като се знае, че убитият както и цялата му фамилия постоянно спретват битови скандали, защо им се оказва такова поощрение оставяйки единствения човек, който се е противопоставил на тормоза им ?!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *