865 четения

3-годишната търновка Нелис се нуждае от 250 000 евро, за да живее

Момиченцето е диагностицирано с нов тумор, налага се операция и имунотерапия

 

ДВЕ ГОДИНИ ТЕЖКА БОРБА СЪС ЗЛОКАЧЕСТВЕНОТО ЗАБОЛЯВАНЕ НЕВРОБЛАСТОМ ВОДИ 3-ГОДИШНАТА НЕЛИС КЕДОВА от старата столица. Малкото дете е истински герой въпреки крехката си възраст, защото успя да даде пример на възрастните как трябва да се посрещат трудностите и показа огромна воля за живот. Макар че преди месец и половина резултатите от изследванията на момиченцето бяха обнадеждаващи, преди няколко дни е констатирано ново туморно образувание. Това връща усилията на медиците в изходно положение и се налага спешна операция и имунотерапия.

„Открит е нов тумор в гръдния кош, който притиска главна вена към сърцето. Вече са ясни датата и часът на операцията, както и детайлите около нея, но сега ще ви ги спестя. Смятайте го за страх или суеверие от моя страна предвид сложността, тежестта и риска на операцията“, информира майката на детето Ася Кедова.

Тя заяви, че сега повече от всякога Нелис има нужда от имунотерапия с Qarziba. Предвид процедурата за поръчване на лекарството от чужбина и противоепидемичните мерки всичко отнема много време.

“В момента, в който се събере сумата за Qarziba, ще направим заявка към Министерството на здравеопазването, за да задвижи процедурата. Имам уверението на болницата, че ако им доставя лекарството, ще приемат Нелис веднага за лечение, дори и срещу символичен аванс, внесен в сметката на детето”, допълва майката.

ИМУНОТЕРАПИЯТА С ТОЗИ МЕДИКАМЕНТ ВОДИ ДО ЗНАЧИТЕЛНО УВЕЛИЧАВАНЕ ПРЕЖИВЯЕМОСТТА И ДОРИ ДО ПЪЛНО ОЗДРАВЯВАНЕ ОТ НЕВРОБЛАСТОМ. Тя се прилага при пациенти над 1 годинка, които са имали прогрес в лечението на рак на нервните клетки, и такива, които не са успели да се повлияят от онкологичната терапия или е настъпил рецидив.

„Сега добре разбираме какво е надеждата „да хванеш последния влак“. Затова призоваваме с общи усилия да осигурим „билет“ за Нелис и тя да се качи на този влак. Цената на билета е 250 000 евро. Не е нужно да се вози в първа класа, важното е да не го изпуска и да стигне до заветната точка, наречена здраве! Тя го заслужава най-малкото заради мъките, болките и страданието, които претърпя и прие с усмивка за цялото това време на лечение”, казва още Ася Кедова.

Припомняме, че кампанията по набиране на средства за момиченцето обедини хиляди хора от Велико Търново, региона, страната и дори чужбина. С общи усилия бяха събрани пари за първия етап от лечението. Само за 10 дни благодетели изпратиха 100 000 евро за терапията. Нелис преживя сложна 4-часова операция в Турция през 2020 г., множество химиотерапии и т.н. Сега детето отново има нужда от финансовата помощ на хора с добри сърца.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *