Евродепутатът Илхан Кючюк говори пред студенти за Европа на следващите поколения

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов посрещна във Великотърновския университет г-н Илхан Кючюк, член на Европейския парламент, от центристката група „Обнови Европа“ (Renew Europe), която е трета по големина в Парламента – наследник на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ).
По време на срещата проф. Хр. Бонджолов запозна Илхан Кючюк с успехите и постиженията на Великотърновския университет през последната година. От своя страна гостът се ангажира да помогне на изявени студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ за стаж в европейските институции.
„Благодаря за поканата да изнеса лекция пред студентите на университета! Великотърновският университет е едно от най-добрите висши училища в България. Той е пример за успешен университет. Аз съм завършил тук и се гордея с това!“, отбеляза българският евродепутат.
Илхан Кючюк е завършил специалност „Политология“ и специалност „Право“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Той беше гост в университета, за да се включи в инициативата на ръководството, с която на студентите се предоставя възможността да слушат интригуващи онлайн лекции. Целта е успели хора от обществено-политическата и икономическата сфера в страната ни да представят своя опит пред академичната общност. Темата на днешната лекция бе „Пътят напред – Европа на следващите поколения!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *