Млад мъж си извади окото, докато реже дърва

37-ГОДИШЕН МЪЖ ЗАГУБИ ПОЛОВИНАТА ОТ ЗРЕНИЕТО СИ СЛЕД НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, НАУЧИ „БОРБА“. Ужасната случка е от петък, когато потърпевшият режел дърва. Парче дървесина се откъснало и ударило мъжа директно в окото, причинявайки му травма с необратими последици. Драмата се разиграва в едно от селата в Еленския Балкан.

На мястото пристига екип на Спешна помощ, който транспортира мъжа до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Човекът е докаран в Спешно отделение с адски болки и тежък кръвоизлив. Дежурният екип веднага извикал за консултация специалист от очно отделение и крайното заключение на медиците било да насочат пациента към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – София. Мотивите на здравните работници били, че мъжът се нуждае от високоспециализирана помощ, тъй като състоянието му е изключително сложно. Линейка на центъра за Спешна помощ транспортирал еленчанина до столичната болница.

Пред „Борба“ медици коментираха, че такава травма теоретично може да доведе до смърт, ако има последваща инфекция, засягане на артерия или мозъка.

През почивните дни екипите на Спешно отделение се сблъскаха с пациенти след многобройни инциденти от битов характер – като например паднали от стълби. Оказали са помощ и на двама ухапани от кучета.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Млад мъж си извади окото, докато реже дърва

 • 01.03.2021 в 17:14
  Permalink

  Поне са му казали, че нищо не разбират.

  Отговор
 • 03.03.2021 в 7:29
  Permalink

  а за какво вземат зпалати тогава?
  лекари хирурзи ли са и ако са – могат ли да си вършат работата
  или
  са рецепционисти – ти в тази стая, ти в онази … ти върви в тази болница, ти в другата, само не тук …
  ако ще е така – да вземат заплати колкото рецепционист

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.