Над 500 танцьори от цялата страна ще се борят за награден фонд от 2500 лв. в „Танцова въртележка“

Над 500 участници ще се включат в третото издание на Националния танцов конкурс „Танцова въртележка”, организиран от НЧ „Напредък-1869” в Горна Оряховица. Оспорваната надпревара ще се проведе от 4 до 6 юни в салона на горнооряховското читалище и ще включва 204 солови, дуетни и групови танца. Участниците имат свободата да представят класически балет, съвременни и характерни танци. Заявките за участие са от над 20 танцови школи в страната.

В конкурса ще се включат танцьори, които са възпитаници на читалища, детски градини, общински детски комплекси, частни студия и танцови клубове.

В „Танцова въртележка” по традиция участват изпълнители на възраст от 5 до над 15 години, разпределени в четири възрастови групи.

Журито ще оценява танцьорите по различни критерии – хореография и композиция, техника и майсторство на изпълнение, сюжет, артистичност, костюми и реквизит. Комисията ще бъде съставена от независими специалисти в областта на балетното и сценичното танцово изкуство.

Всички участници ще получат грамота, а най-добрите сред тях ще отнесат вкъщи дипломи и купи за първо, второ и трето място, както и специални награди. Наградният фонд е в размер на 2500 лв.

Конкурсът ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, уверяват организаторите от читалище „Напредък-1969”.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *