Иван Гешев запали свещ в Арбанаси след среща с прокурорите във В. Търново

Главният прокурор Иван Гешев посети прокурорите от апелативния район във В. Търново на необявена среща в сряда. Обвинител N 1 разговаря с прокурори, следователи и съдебни служители, работещи в съответните прокуратури, на среща в Съдебната палата в старата столица преди обяд на 9 юни. Той е заявил, че всеки трябва да си гледа работата и война между институциите няма. Главният прокурор е похвалил търновци за добрите резултати в битката срещу битовата престъпност и за липсата на телефонни измами през м.г. и до момента в областта.

Той е поздравил магистратите за постигнатите резултати през изминалата 2020 година. Вследствие на добрата работа и проведени множество успешни реализации, включително и с правоохранителните органи от Румъния, са неутрализирани няколко групи за телефонни измами, които бяха основният бич на територията на област Велико Търново от години. Коментари за исканата му оставка не е имало, вероятно защото срещата е била скрита от медиите.

След гостуването в храма на Темида във В. Търново Иван Гешев е запалил свещ в храма „Св. Богородица” в Арбанаси пред чудотворната икона. След това е посетил териториалното отделение на прокуратурата в Горна Оряховица, а след това е заминал за Габрово. Визитата на Иван Гешев била рутинна и не е била свързана нито с брожението от определени кръгове срещу него, нито с конкретен случай от апелативния район, научи още „Борба”.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. „Правен свят“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *