Стилиан Ангелов спечели „Има такива деца“ в Пловдив, сребърни медали за Мартин Кънчев и Виктор Стоядинов

15-годишният Стилиан Ангелов от ШК „Етър“ спечели най-силния за годината детски национален турнир, проведен в Пловдив. Състезателят на Светла Йорданова бе отличен със златен медал, купа и голямата награда – лаптоп. Турнирът бе под патронажа на ГМ Антоанета Стефанова, която лично връчи наградите на призьорите заедно с нейния съпруг ГМ Иван Чепаринов. Участваха 87 деца и юноши до 16 години, които играха смесено с отделни класирания по възраст. Турнирът бе в 7 кръга на ускорен шах по 15 минути плюс 5 секунди на състезател.

Стилиан Ангелов беше 11 номер в стартовия списък, но това не му попречи да реализира 5 победи и 2 ремита, от които взе 6 точки. Той победи поставения под номер 2 Лъчезар Колев, а с номер 1 по рейтинг Константин Георгиев направи реми. Наравно завърши и с шампионката при момичетата – Патрицие Найманова.

Братът близнак на Стилиан – Кристиан, също се представи отлично и с 5 точки зае четвърто място при 16-годишните. Той загуби от Стилиан, но ремизира с Константин Георгиев и Никола Димов и натрупа още 4 победи. Припомняме, че Стилиан и Кристиан Ангелови са част от отбора на „Етър“, който миналата година стана държавен шампион на България до 14 години.

Съотборникът им Мартин Кънчев спечели сребърен медал при 12-годишните с 4 точки. С това той отново затвърди лидерската си позиция в тази възраст. Тук убедителен шампион стана Димитър Димитров от Пловдив. Другият ни представител на клуба в тази възраст – Антоан Амонс, този път се представи под възможностите си.

Трети медал за „Етър“ извоюва Виктор Стоядинов при 8-годишните. Той също се окичи със сребро с 4 точки и дележ с победителя в тази възраст.

Петър Симеонов до 10 години финишира с 4 точки. В тази възрастова група силите бяха най-изравнени, като 8 деца имаха същия актив и разделиха IIIX място.

„Отлично представяне на отбора, за което благодаря на момчетата и техните родители за подкрепата. Успехът на Стилиан Ангелов е много сериозен, защото на практика участваха почти всички най-силни деца в страната и той е шампион. Сребърните медали на Виктор и Мартин са също прекрасно постижение, но по-важно е децата да израстват, да се трудят и обичат играта“, коментира Светла Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.