Момичетата старша възраст на „Етър- Стил“ станаха втори в страната, Лидия Кръстева с три медала, Ванина Лещакова е шампионка на прескок

Силно представяне на финалите на Държавното първенство по спортна гимнастика направиха представителите на „Етър- Стил“. Над 640 състезатели и състезателки от 23 клуба от цялата страна взеха участие в шампионата, приключил в неделя. В Национална спортна база „Раковски“ отборът на великотърновски клуб при момичета старша възраст се класира на второ място със 189, 231 точки. Първи е тимът на „Черноморски юнак“ /Варна/. В индивидуалния многобой Лидия Кръстева взе сребърен медал, а Ивайла Илиева завърши осма. В шампионата на отделните уреди Лидия Кръстева се окичи със сребро на греда и с бронз на успоредка. Гергана Георгиева е шеста на успоредка, а Ивайла Илиева седма на греда.

Момчетата старша възраст се подредиха пети отборно, индивидуално- Александър Александров е шести на кон с гривни, пети е на прескок и висилка.

Момичетата младша възраст на „Етър- Стил“ се класираха на трето място в отборната надпревара. Ванина Лещакова стана шампионка на страната на прескок, шеста е на греда и седма на успоредка. На греда и земя Наталия Колева е осма.

Отборно момчетата младша възраст на великотърновския клуб са осми в първенство, на земя Борис Гогов направи най- добро класиране, завършвайки седми. При децата отборно етърки са шести, в индивидуалния многобой Александра Стоянова е седма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *