Владимир Русев е новият шеф на горнооряховския „Локомотив”

182 000 лева са дълговете на общинския футболен клуб

 

Горнооряховският футболен клуб „Локомотив“ е осигурен финансово до края на годината, тъй като има да получава 113 000 лева от общинската субсидия, 37 000 от генералния спонсор Efbet и около 12 000 от „Захарни заводи”. За участието на отбора в първенството на Северозападната Трета лига парите са достатъчно, поне на този етап. Това стана ясно по време на проведеното Общо събрание на „Локомотив“, на което бе избрано ново ръководство.

Задълженията към момента на клуба са общо 182 хиляди лева, като към НАП са близо 110 хиляди лв. При добро управление и спазване на финансовата дисциплина, дългът към държавата може да бъде стопен в рамките на една година, смятат горнооряховчани.

Това ще е една от задачите пред Владимир Русев – новия председател на Управителния съвет на ОФК „Локомотив”, който спечели вота срещу Мирослав Гавазов. В Общото събрание се включиха 47 привърженици на футбола в Горна Оряховица. В новия Управителен съвет влязоха Мирослав Гавазов, предложен от Владо Русев, Никола Марков, Петър Петров и Димитър Георгиев Димитров.

„Тези хора трябва да са подготвени за много работа и за това, че ще отделят много време за нашия клуб, който не може да бъде управляван от един човек. Нужно ни е обединение – на хората, които работят за клуба, на тези, които играят, и най-вече на тези, които обичаме „Локомотив”. Прекалено много се разделихме и влязохме в излишни битки. Всички искаме отбор, който да показва сърцата игра. Искаме местни момчета да са в основата. За това ще работим“, каза Владимир Русев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *