Център за работа с деца и младежи откриха в Плаково

С ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ БЕ ДАДЕН СТАРТ НА ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО ПЛАКОВО. Във вторник придобивката бе орисана от шефката на местния отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, кметицата на населеното място Петя Кънчева, градоначалника на Дебелец Снежана Първанова и общинския съветник от старата столица Георги Марков. На събитието присъстваха и уредници на други подобни структури в Общината, а най-щастливи от разкриването му бяха децата и младежите, които ще разнообразяват ежедневието си в него.

„Забавления и много образователни приключения очакват децата и младежите. Изразявам благодарност и уважение към нашия дарител г-н Здравко Драков!“, сподели Росица Димитрова при откриването на Центъра. Тя поднесе благодарствена грамота на спомоществователя от името на кмета на областния град инж. д-р Даниел Панов.

Звеното е 22-рото такова в Община Велико Търново. Разположено е в помещение на здравната служба в селото, което бе трансформирано и ремонтирано за целта. Мястото се шири на 23,50 кв. м и в него децата и младежите ще провеждат разнообразни извънучебни занимания в сферата на културата, спорта, фолклора и т.н.

До създаването на Центъра се стигна след решение на Общинския съвет в старата столица в края на 2020 г.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *