УЧИЛИЩЕН КОНКУРС „ПАЗИ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ – ТЕ СА НАШЕТО БЪДЕЩЕ!“ В ПДТГ „ДИМИТЪР ХАДЖИВАСИЛЕВ“ В СВИЩОВ

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ се включи във второто издание на „Дни на безопасността на ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътна полиция)“ и нейното продължение – кампанията „Месец октомври – месец на пътната безопасност на територията на област Велико Търново“. Тази кампания се провежда под патронажа на Областния управител и РУО – В. Търново, а нейното послание за ученици в гимназиален етап е: „Пази децата на пътя – те са нашето бъдеще“.

В тази връзка, с активното участие на Ученическия съвет, в Търговската гимназия бе организиран конкурс за плакат на тази тема и в него се включиха предимно ученици от осми и  девети клас. Творбите бяха оценени от жури, включващо педагогически съветник, координатор на УС и работодатели – партньори на училището, специалисти в областта на графичния дизайн. Излъчени бяха 2 първи места – на Михаела Илиева от IXб и Яница Йорданова от VIIIб клас и три втори места за Василена Василева (VIIIб), Роксана Петева (VIIIб) и Михаела Илиева от IXб. Трето място не беше присъдено.

Отличените плакати ще бъдат изпратени в Регионално управление по образованието, за да бъдат включени във виртуална онлайн изложба.

По информация на ПДТГ „ДИМИТЪР ХАДЖИВАСИЛЕВ“ – СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *