Общество

Теленор вярва в най-важния си ресурс – служителите

За удовлетворението в работата и пътя към усъвършенстването споделя Мирослав Денчев, регионален мениджър продажби за Северна Централна България в телекома

Какво прави един регионален мениджър продажби успешен, зависи от много фактори, но абсолютно задължителна е личната мотивация, готовността да излезеш от зоната си на комфорт и да приложиш онзи нестандартен подход, който ще те отличи.

Мирослав Денчев е регионален мениджър продажби магазинна мрежа в Теленор, отговаря за региона на Северна Централна България. Историята на 35-годишния Миро в телекома започва през 2008 г. Тогава е студент по публични финанси в Икономическия университет във Варна и търси почасова работа. Явява се на интервю в Теленор, одобряват го и в крайна сметка започва като продавач-консултант в магазина им в Габрово.

Първия си работен ден Мирослав започва без всякаква представа какво точно ще прави. Пред магазина има опашка от клиенти и макар и нов, колегите на Миро го въвеждат  в работата с внимание и сърцатост. Екипът става второто му семейство, дори извън работа са винаги заедно. Цялото това това удовлетворение го мотивира неимоверно много да си върши работа качествено и да се развива.

От самото начало той усеща онова, което компанията прави реално за служителите си – обучения, грижи за за предварителна подготовка на новите служители, старание да се чувстват добре приети в екипа, да сподели и да обясни ценностите, които всеки служител трябва да следва, за да е в унисон с общата цел и кауза на компанията. “Преди никой не ми е говорил за ценности и обща посока, която да следваме заедно”, споделя Миро, впечатлен е, че макар компанията да е с много служители, мениджърският екип е успял да накара хората си да гледат в една посока.

През годините кариерата му се развива от продавач-консултант, през заместник-управител, управител на магазин и коуч на магазинната мрежа, когато пътува много и добива безценен опит от работата с различни клиенти и колеги. Сегашната му позиция на регионален мениджър продажби за Северна Централна България отново предполага много пътуване. Отговаря за 46 служители и 10 магазина, които обикаля постоянно, а “офисът” му е на колела.

Винаги готов за нещо, което ще му даде различно знание и ще допринесе за неговото развитие,  участва в допълнителни курсове и обучения, организирани от компанията, дори това да изисква сериозна подготовка. Предава придобитите знания като мотивация и целеустременост на хората, с които работи. “Менажирането на хората за мен е в един основен аспект  – да съм техен приятел, но в работата”, казва Миро. Иска да знае всеки от какво се мотивира и съответно демотивира, тъй като всеки е различен. Така както за него лично доверието на прекия му ръководител е едно от най-мотивиращите неща, така смята, че и неговите служители ще вярват на примера му и ще го приемат като чиста монета.

“Не мога да си позволя да знам по-малко от своите служители, а колкото може повече, едва ли не всичко. Трябва да мога при въпрос да откликна и да реша проблема веднага, защото от другата страна стои клиентът и очаква на секундата да бъде обслужен.” Същото изисква от хората си – да са в крак с новостите в технологиите и информацията, която компанията им предоставя като материали: “Хората над мен имат очаквания от мен и аз също задавам цели на служителите си. Те усъвършенстват себе си в процеса и това им дава предимство занапред.” Според Мирослав Денчев хората се демотивират от напрежението. Затова приема задачата да го преобрази в нещо мотивиращо и положително за самите тях – било то по-високо заплащане, повече опит, ново знание, самоусъвършенстване.

Мирослав никога не приема даден успех като най-доброто си постижение, а по-скоро като малка стъпка към следващия. Успехът за него не е даден момент, а по-скоро пътуване. Извън Теленор, Мирослав вече 27 години се занимава професионално с хандбал. Това, което му дава спортът като екипна работа, колективен дух, като състезателен хъс, му помага в работата изключително много. А щастието е, когато види, че служителите му са удовлетворени от това, че работят в тази компания.

“Аз съм вече доста години в Теленор, през които успях да изградя семейство, да се изградя и като човек. Не възприемам Теленор просто като работодател. Дължа им страшно много за всичко, което съм успял да постигна. Това е компания, която се грижи за служителите си, вярва в тях и знае, че те са най-важният й ресурс.”

One thought on “Теленор вярва в най-важния си ресурс – служителите

  • Янчо Пеев Кор Директор и подчинената му мениджърка Димитринка Йовева от отдел Прокюрмънт са златото на Теленор…Страхотни професионалисти, които са и любовници. Наздраве за любовта!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *