Водещи новиниОбразование

Абитуриенти изнесоха класната си на ръце и с много атракции я поканиха на бал

Учителката Ангелина Великова изпраща вече пети випуск

 

В истинска атракция превърнаха поканата за бал към любимата класна Ангелина Великова учениците от 12 „а“ клас на Старопрестолната гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“. Минути след голямото междучасие, без да подозира какво й подготвят нейните възпитаници, учителката по български език бе изнесена на ръце пред сградата на гимназията, а там с броене до 12, балони, свирки и фойерверки я чакаха развълнуваните бъдещи абитуриенти. Огромен плакат с надпис уж от МОН я питаше ще дойде ли на бала, но оригиналните хрумвания не спряха дотук. Дванадесетокласниците й връчиха огромен букет от прозрачна сфера с балони вътре, а на главата й поставиха малка корона, за да покажат кой за тях е номер 1 сред учителите в гимназията. Самата покана за бала бе оформена като сувенир за спомен – текстът бе надписан върху прозрачно стъкло.

Атмосферата бе неповторима, а оранжевите димки скриваха прокрадналите се сълзи. И всичко това на фона на неувяхващия хит „Един неразделен клас“.

„Много ме изненадаха, не очаквах всичко това и си личи колко съм развълнувана. Учениците ми наистина са прекрасни и със сигурност ще успеят в живота“, сподели за „Борба“ Ангелина Великова. 41-годишната учителка, но със 17-годишен стаж изпраща вече пети випуск.

Организатор на оригиналната покана е Пламена Стойчева, нейни са и повечето идеи. Разбира се, с помощта на две нейни съученички. „Тя е най-добрата госпожа и решихме да я изненадаме подобаващо. Готвим се от две седмици, но минахме през големи премеждия. Първо г-жа Великова беше болна и я нямаше една седмица, после пък ние не бяхме готови… Но накрая улучихме момента“, каза Пламена.

Тържествата, в които се превръщат поканите към учители за абитуриентски бал, са най-новата мода, която се шири напоследък в страната, а тази година учениците от Гимназията по икономика бяха първи във Велико Търново. Желанието всеки момент от последните ученически дни да остане запомнящ се за цял живот, ражда оригинални идеи. Водещо обаче си остава уважението към любимия учител.

А на 24 май и учители, и ученици от гимназията ще празнуват заедно на бала.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *