Откриха официално първата извънстолична политическа школа към БСП – В. Търново

Тържествено беше открита първата извънстолична политическа школа за подготовка на млади кадри към БСП – Велико Търново. На специална церемония, на която присъстваха ръководството на школата и първите курсисти, беше дадено началото на обучителния процес.

С поздрав към всички се обърна почетният гражданин на Велико Търново и петкратен световен шампион по спортна стрелба Весела Лечева.

Над 20 младежи от три общини ще се обучават в школата.

„Сигурна съм, че за създаването на школата е необходим кураж, защото за последните 30 години никой не се нае с това начинание, което показва, че не е лесно. Не е лесно да събереш и толкова хора, за което искам да благодаря на нашите професори и доценти. Вашият опит ще бъде безценен за тези млади хора, които тепърва се включват в политиката“, каза Весела Лечева.

Ръководителят на школата доц. Владимир Попов увери младите хора, че те ще получат знания, които няма как да придобият на друго място. Той изрази увереност, че младежите ще възприемат и опита на своите преподаватели.

„Приех да бъда ръководител на школата, защото моята констатация в момента е, че новите поколения са сравнително малко запознати с някои особености на административно-политическия живот. Затова приехме да направим тази школа“, каза доц. Попов.

Той получи от младежите на БСП специално брандирано шампанско с логото на партията и надписа на школата. Такива бутилки получиха Мариана Бояджиева, Михаил Михалев и Весела Лечева, които им бяха връчени от председателя на Младежкото обединение Жулиета Войнова.

В школата към този момент са се записали над 20 младежи от три общини в област Велико Търново. А откриването завърши с изпълнение на младата певица Ирена Трайкова, която поздрави всички присъстващи с вечната песен „Една българска роза“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.