Фитнес за възрастни с кухня отваря в бившите хали на Велико Търново

150 хиляди лева е инвестицията на Петьо Георгиев в новото заведение „Базата“

 

Фитнес и гимнастика за възрастни е новата дейност, която ще се предлага в бившите хали на В. Търново, разбра в. „Борба“. Помещението стои празно от 4-5 години, като последно там бе заведение. От две години и половина е собственост на семейството на Райко Коев, който държи механа „Рич“. Новият стопанин, който ще оживи халите, се казва Петьо Георгиев, той е на 49 години и е от Велико Търново. 11 години е живял в Дания. Държал стрийт фууд – първите 7 години продавал палачинки и хотдог, а после работил като разносвач и таксиметров шофьор.

„Ще работим всеки ден върху различна чакра, ще има гимнастики, йога, упражнения, медитация. Ще ги храним хората, но докато не се намери готвач, още не твърдя, че ще стане. Идеята ми е да бъде за пенсионери, но тепърва ще видим колко ще се заинтересуват от подобен проект“, каза за нашата медия Петьо Георгиев.

В момента в помещението тече усилен ремонт, оправя се покривът, а новият наемател иска да направи и подово отопление, което ще е задължително, ако се тренира йога и се използват постелки на земята. Ново ще е и осветлението, а тепърва ще се прави и кухнята.

От три години Петьо Георгиев учи онлайн в Калифорния за холистик коуч треньор по цялостно личностно развитие, което включва диета, движение, спокойствие и щастие – четирите стълба, необходими, за да поддържа човек едно базово ниво. Оттам е и името на бъдещото заведение – „Базата“.

„Ще се постараем хората да се научат да правят баланс между тези неща. Искам да направя нещо добро за възрастните, които са работили примерно 35 години тежка работа, имат много ошипявания, артрози. Но гимнастиките трябва да се правят дълго, за да има положителен резултат“, допълва предприемачът.

150 хиляди лева е приблизителната инвестиция, а месечният наем, който плаща гурбетчията, е 1000 лв. за 150 квадрата.

Халите са строени в началото на 30-те години на XX век. „От едната страна имаше прозорци, както си има и досега, и един дълъг коридор, а от другата страна – сепарета, облепени с плочки. В тях бяха качени агнета, прасета, а хората минаваха и казваха на месарите откъде да им отрежат. По комунистическо ги попромениха халите. Където е сега нашето помещение, бяха направили хранителен магазин“, спомня си Райко Коев.

Почти веднага след началото на демократичните промени халите бяха приватизирани, а от тогава до днес се изредиха немалко собственици и заведения. Преди 20-ина години там беше пицария „Темпо“, за известен период и пицария „Его“, а после го наемаха за заведения хора, които бяха далеч от този бизнес, и начинанията им бързо пропадаха.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *