Дават шанс на повече желаещи да учат за акушерки и медсестри във В. Търново

РЪКОВОДСТВОТО НА ВАРНЕНСКИЯ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ПРОФ. Д-Р ПАРАСКЕВ СТОЯНОВ” ОРГАНИЗИРА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ НА СТУДЕНТИ ВЪВ ФИЛИАЛА НА ВУЗА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Опцията предоставя възможност на желаещите да получат здравно образование да запълнят незаетите места. Пред „Борба“ от учебното заведение уточниха, че могат да приемат още 10 студенти в паралелка „Акушерка“ и още 15 за профил „Медицинска сестра“.

Следването преминава в теоретична и практична част, като бъдещите здравни работници трупат опит в реална болнична среда под наставленията на най-добрите специалисти в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Налице е и опцията за сключване на договор с лечебни и социални заведения в региона, който предлагат да поемат семестриалните такси на студентите по време на обучението, за сметка на което след дипломиране младите хора се задължават да работят в конкретно звено поне 5 години.

Срокът за подаване на заявления е до 16 август включително, а изискванията към кандидат-студентите са да са се явили на приемните изпити по биология и да имат положителна оценка.

Заявяване на желанията по двете специалности може да се направи и онлайн на имейл: [email protected]

Класирането за запълване на незаетите места ще бъде публикувано на 17 август.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.