Обявиха конкурс за шеф на търновското общинско дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“

ОБЯВИХА КОНКУРС ЗА УПРАВИТЕЛ НА „ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО, ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ” ЕООД – ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Процедурата се организира заради изтичане на установения от общинарите 3-годишен управленски мандат на дружеството. Няма да е изненада обаче, ако длъжността остане за настоящия ръководител на „паяка“ и сините зони – Иван Ламбов. Той е най-дългогодишният управител на звеното и резултатът от работата му се проявява в завидни положителни финансови показатели на дружеството. „Организация на движението, паркинги и гаражи“ е втората по печалба общинска фирма за 2021 г., когато излезе на плюс с 24 000 лв.

Желаещите да премерят сили с Ламбов за поста следва да притежават поне 5 години професионален опит, да не са членове на политически кабинети, да не са заемали висша публична длъжност по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, да не са роднини или в брак с лице – член на колективен орган за управление и контрол на същото публично предприятие, и т.н.

В обявата е уточнено, че кандидатите трябва да имат добра репутация и професионални умения и компетенции в областта на стратегическото планиране, оперативното управление и ред други дейности, свързани с ефективното управление на предприятия и организацията на движението и транспорта.

Класираните след първия етап на подбора трябва да представят концепция за развитие на „Организация на движението, паркинги и гаражи” ЕООД и да преминат интервю. Въпросите от структурираното събеседване са на тема „Място и роля на дружеството в предоставяните от него услуги в региона, повишаване качеството на обслужване, финансова политика, кадрова политика, бъдещо развитие“.

Резултатите от конкурса се предоставят на Великотърновския общински съвет за окончателно вземане на решение кой да оглави дружеството.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.