Водещи новиниЗлатарицаСпорт

Златарица отново е на върха в борбата, покори турнира „Дан Колов“

Пореден успех за състезателите от клуб „Златарица борба“.

Възпитаниците на Валентин Попов се представиха отлично на турнира „Дан Колов“ в Севлиево и се завърнаха с три медала.

Шампион в категория до 66 кг стана младата надежда на тима Тодор Добрев. Той се пребори умело с конкуренцията и спечели заслужи златото в надпреварата. Със сребърен медал си тръгна Байрям Кисьов, на когото не му достигна малко за първото място в категорията до 32 кг. При кадетите бронзовото отличие до 61 кг беше спечелено от Емил Атанасов. Заради силното представяне на отбора Валентин Попов беше отличен с приза за най-добър треньор. „Благодаря от все сърце на децата. С това постижение връщаме Златарица там, където й е мястото, а именно – в челните позиции в борбата“, сподели вълнението си Валентин Попов.

Това е поредният успех за състезателите от Златарица, след като младият Тодор Добрев спечели в края на миналата година златен медал от друг силен турнир, а именно „Никола Петров“ в Горна Оряховица.

Момчетата на Валентин Попов са продължители на силната школа по борба в Златарица. Никола Петров е родом от златаришкото село Дединци, а настоящият кмет Михаил Ганев накара всички българи да се гордеят със световната му титла от Москва през 2010 г.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *