Горещи новиниОбразованиеОбщество

Връчиха наградите за „Учител на годината“ с тържествена церемония до паметника „Асеневци“

Стефан Диомов и „Петте сезона“ поздравиха отличените

 

На тържествена церемония до Художествената галерия „Борис Денев“ връчиха наградите на Община Велико Търново „Св. Патриарх Евтимий Търновски“  за „Учител на годината“ и „Колектив на годината“.

Сред гостите на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, заместник областният управител Станислав Николов, началникът на РУО инж. Розалия Личева, почетни граждани, носители на наградите от минали години, общественици, образователни и културни деятели.

Поздрав към всички отправи зам.-кметът Нейко Генчев, който подчерта, че за него 24 май е най-важният празник.

„За Велико Търново този ден е истински празник, в центъра на който сте всички вие. Хората от сферата на образованието и културата, които учат нашите деца на знание и родолюбие. Велико Търново е град, който пази традициите, тази вечер сме се събрали, за да я спазим и да отличим заслужилите наши съграждани“, каза в словото си Нейко Генчев.

По традиция на сцената се качи председател на местния парламент Венцислав Спирдонов, който прочете решението на Общинския съвет за връчване на отличията. Преди това той припомни първоначалната идея за създаването на българската азбука.

„Първоначалната идея за създаване на българската азбука е да можем по-добре да общуваме с Господ. Той да разбира нашите молитви и ние да го разбираме. Учете и пишете правилно, за да ви разбира правилно и Бог“, каза Венцислав Спирдонов .

Д-р Тодорка Габрова получи отличието в категорията за предучилищно образование. Тя е старши учител по музика в ДГ „Слънце“ и ДГ „Здравец“ в старата столица. В началния етап на образование наградата получи старши учителят в ОУ „Димитър Благоев“ Таня Чолакова.

 

Руска Драганова-Христова е носителят на приза в категорията за прогимназиален етап.  Тя е старши учител в ОУ „Бачо Киро“. Освен жени обаче с отличие си тръгна и мъж. Това е главният учител по физика и астрономия Борислав Марковски, който преподава в ПМГ „Васил Друмев“. Неговата награда е в категорията за гимназиален етап.

Детска градина „Здравец“ е носител на отличието „Колектив на годината“ в предучилищното образование. А при училищата наградата беше присъдена на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Отличията получиха директорите на двете учебни заведения.

Всички присъстващи бяха поздравени с изпълнения на Детска вокална група „Пеещи камбанки“, а голямата изненада за учителите беше групата „Петте сезона“ и Стефан Диомов, който поздрави от сцената радетелите за българско образование и култура.

 

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *