ПавликениСпорт

Европейско злато за Павликени от първенството по кудо в Малта

Павликени има двама европейски шампиони, две бронзови отличия и едно четвърто място от Европейско първенство по кудо за юноши и девойки.

183- ама състезатели от 13 държави участваха в шампионата в Малта. Националният отбор на България включваше 11 бойци, от които петима бяха от школата със старши треньор Митко Божанов. Именно те донесоха най-много отличия за страната ни.

Зарина Иванова и Габриел Йорданов спечелиха златните медали, а Виктор Пенчев бронзов. И тримата са ученици в СУ „Бачо Киро“ в Павликени.

С бронзов медал е и Емануела Вричева, а на четвърто място е Божидар Ганев, които също се състезават за павликенския клуб.

„Павликени се гордее със своите млади спортисти! Вие доказвате, че с дисциплина и усърдни тренировки може да се постигне огромен успех!

Поздравления и за треньора им Митко Божанов. В последните години той изгради школата по кудо в Павликени и привлече доста млади хора към бойните изкуства.

Успехите на местните спортисти се вземат предвид в методиката за определяне на финансирането на спортните клубове. Затова през настоящата година ще бъде увеличена субсидията за Клуба по кудо и киокушин“, написа на страницата си в социална мрежа кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *