Горещи новиниКрими

Маниак снима и преследва жени и момичета във Велико Търново и Горна Оряховица

​​​​​Възмутени граждани алармират за случая в социалните мрежи

Маниак дебне жени и момичета по улиците на Велико Търново. Снима ги с телефон, прикрит зад дървета и сгради и след това тръгва след тях като преследва набелязаните обекти на разстояние от около 20 метра.

Възмутени граждани алармират за случая в социалните мрежи. Публикувани са и две снимки на мургавия мъж. Следва и предупреждение: „Пазете се от този човек!“.

По повод на публикацията, Фейсбук завря от коментари. Много хора заявяват, че са виждали въпросния човек да броди по улиците и да наблюдава и да притеснява преминаващите момичета и жени.

Търновци споделят, че срещу въпросния маниак има подадени множество жалби в полицията.

Репортерска проверка установи, че освен във Велико Търново, мъжът гастролира и в Горна Оряховица. Той живее във великотърновското село Самоводене и местните хора са пропищели от него.

От РУ-Велико Търново потвърдиха, че мъжът е стар познайник на органите на реда и има множество присъди. По жалби на потърпевши само преди година му е постановена условна присъда от Районния съд във Велико Търново.

„По подадените сигнали срещу него незабавно са предприемани мерки, водени са беседи и е сезирана прокуратурата, изправян е и на подсъдимата скамейка. Скоро не са постъпвали нови жалби. Ако има оплаквания от граждани, своевременно ще реагираме“, коментира началникът на РУ-Велико Търново главен инспектор Веселин Райков.

Веселина АНГЕЛОВА

2 thoughts on “Маниак снима и преследва жени и момичета във Велико Търново и Горна Оряховица

  • Да му отворят главата да видим къде бърка !

    Отговор
  • Като го знаят, защо не го преберат? Или пак да чакаме да стане нещо.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *