44 четения

В Елена отличиха с новоучредена награда директор и учител

Тържественото честване на 24 май във възрожденска Елена започна с празнично шествие от емблематичната за града Даскалоливница – първото училище за учители в България. Шествието, водено от мажоретния състав на СУ „Иван Момчилов“, премина по централната улица с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на видни еленски възрожденци и просветители. В него се включиха общинското ръководство, учители, ученици, просветни и културни дейци.

На централния площад, до родната къща на Стоян Михайловски, сътворил пламенните стихове на всенародно признатия химн „Върви, народе възродени“, кметът инж. Дилян Млъзев издигна националното знаме. В празничното си слово той подчерта, че 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност, специален ден за всички българи, който ни обединява и изпълва с национална гордост.

По време на тържественото честване кметът Млъзев връчи плакети и грамоти на първите носители на новоучредената награда „Иван Момчилов – за принос в областта на образованието“, която община Елена присъжда за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Заслуженото отличие тази година получиха Йонко Петров – директор на ОУ „Отец Паисий“ в с. Майско и Светослав Михайлов – учител по информационни технологии в СУ „Иван Момчилов“. От същото училище с грамота бе отличена петокласничката Виктория Крамолинска за безспорните й постижения на математически турнири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!