"Кауфланд" започна да набира персонал за хипермаркета си във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

„Кауфланд“ започна да набира персонал за хипермаркета си във Велико Търново

Публикувана на: 14.06.2018г. 10698 прегледа

ВЕРИГАТА „КАУФЛАНД“ ЗАПОЧНА ДА НАБИРА ПЕРСОНАЛ ЗА МАГАЗИНА СИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОКАЗА НАША ПРОВЕРКА. Компанията търси шефове на отдели и сектори за областния град, което е сигурен знак, че скоро предстои и първа копка на дългоочаквания им обект в старата столица. За всяка позиция, особено за ръководните, ангажираните кадри преминават през продължително обучение, което ще върви, докато трае строителството на обекта.

Междувременно „Борба“ разбра, че „Кауфланд“ вече е в напреднала фаза по подбирането на изпълнител. Както вече съобщихме, веригата има строително разрешение още от февруари, но неуредици с трафопост и преговори с енергийния доставчик леко забавиха обекта й. Всичко обаче вече е изгладено и до броени дни ще стартира строителството му. Според вътрешна информация магазинът във Велико Търново трябва да е готов за 6 месеца. С неговото изграждане ще се ангажира основен изпълнител, който ще разчита и на подизпълнители от района. Макар и кратък, срокът за завършване на „Кауфланд“ не е нереалистичен, тъй като хипермаркетът се прави на модулен принцип, което скъсява времето за изпълнение, а паралелно ще текат и оборудване и зареждане.

Заради големия обществен интерес около новия обект „Борба“ се обърна към ръководството на веригата за повече информация около откриването на магазина. „В момента осъществяваме подготовката на терена и проектирането на обекта за новия хипермаркет във Велико Търново. По план трябва да открием новия филиал в края на 2018 г. или началото на 2019 г. В унисон с последователната политика на компанията се стремим всеки нов хипермаркет да съчетава най-добрите и ефективни технологии и дизайнерски концепции, които да направят пазаруването лесно и приятно. С откриването на хипермаркета ще отворим вратите си не само за нови клиенти, но и за около 150 нови служители“, обясняват още от „Кауфланд“. „За нас е важно с присъствието си да създаваме предпоставки за развитие на местната икономика и в този ред на мисли ще се фокусираме върху търсенето на колеги от Велико Търново и региона“, обобщават от австрийската верига.

Очаква се възнагражденията да бъдат доста по-големи от обичайните за продавачи в магазини. След събарянето на недовършения хирургически блок, който австрийците купиха за 5,8 млн., дадоха още 1,4 млн. за събарянето му и подготвянето на терена. Вече е ремонтирана ВиК системата, от която в близост до лечебницата се образуваше блато. От кметството вече казаха, че подготвят оформянето на нов пътен възел между улиците „Краков“ и „Арх. Георги Козаров“, където ще е централният вход на хипермаркета.
С. МАРИНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!