Горещи новиниНовини

Съдът развали сделка от затвора на Петко Стрелеца, продал имотите си за… 6000 лв. на роднина пожарникар

Фамилия Шаркови води люта битка заради неплатена кръвнина от 380 000 лева за убийството на командоса

 

СЪДЪТ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОБЯВИ ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛНА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА на няколко имота на осъдения до живот Петко Стрелеца от Лясковец. Делото е било заведено от Ваня Рибчева, Милена Шаркова и Теодора Шаркова – майка, съпруга и дъщеря на убития командос Емил Шарков, по време на кървавата баня в Лясковец на 14 март 2014 г. Тримата искат да се обяви за нищожна сделката с имоти на Петко Петков – Стрелеца, продадени за 6000 лева на пожарникаря Пламен Профиров. Майката на убиеца баба Стефанка е леля на служителя от МВР. Делото по закона за задълженията и договорите е заведено срещу Петко Петков и Пламен Профиров.

На 11.02.2015 г. с нотариален акт N 138 Петко Савов Петков, представляван от пълномощника Стефанка Николова Савова, продал на Пламен Колев Профиров 1/4 идеална част от 1/3 идеална част от имот в кв. 81 по ПУП на град Лясковец, целия с площ 819 кв. м., и 1/4 идеална част от целия първи етаж на построената в този имот триетажна жилищна сграда със застроена площ от 120 кв. м., ведно с 1/4 ид. ч. от придаващите се към него изба с площ 9 кв. м и гараж с площ 12 кв. м., ведно с 1/4 ид. ч. от съответните общи части на сградата и от правото на строеж върху мястото, за сумата 6000 лв., за която сума продавачът заявил, че е получил предварително изцяло и в брой от купувача. Пламен Колев Профиров е договарял с пълномощника на продавача Стефанка Николова Савова, която е представила пред нотариуса пълномощно от Петко Савов Петков, на което е отбелязано изрично, че нотариалното удостоверяване на подписа на упълномощителя и съдържанието на документа е извършено в… затвора Ловеч.

СЛУЖИТЕЛЯТ НА МВР Пламен Колев Профиров е знаел ПО ВРЕМЕ НА СДЕЛКАТА, че Петко Савов Петков е обвинен за това, че умишлено е убил Емил Шарков и че във връзка с това свое деяние дължи на близките на убития обезщетение.

Според свидетелски показания става ясно още, че между баба Стефанка, затворника Петко и купувача Профиров е имало устна уговорка имотите да бъдат върнати обратно, след като делото приключи. Осъденият Петко Стрелеца пък е обяснил писмено пред този съд, че парите му били нужни, за да плаща на адвокати.

ОСВЕН ЕТАЖА В ЛЯСКОВЕЦ ПЕТКО Е ПРЕХВЪРЛИЛ СЪЩО ПРЕЗ 2015 Г. земеделски площи в плевенското село Градище, като най-малкият терен е от 3 дка, а най-големият от 25 дка.

ВАНЯ РИБЧЕВА, Милена Шаркова и Теодора Шаркова трябва да получат от Петко Стрелеца по 100 000 лева кръвнина. Неговата доживотна присъда влезе в сила на 21 август 2017 г., но до момента той не е платил нито лев. Освен това той трябва да плати и 80 000 лева на бащата на командоса Емил Шарков старши, и още 10 000 лв. обезщетение на един от ранените при стрелбата от него барети от СОБТ. Петко Стрелеца бе осъден и да заплати общо 52 000 лева съдебни разноски.

Въпросното решение на Районния съд в Горна Оряховица още не е влязло в сила, защото Петко Стрелеца и Пламен Профиров го обжалват. Такова дело завежда обаче и бащата Емил Шарков за същата сделка, за да има вероятност да получи своята част от присъдена кръвнина. То обаче още не е насрочено в Горнооряховския районен съд, установи наша проверка. Още преди 4 г., когато стана ясна далаверата с имотната сделка от затвора, МВР стартира дисциплинарна проверка срещу своя служител за уронване престижа на ведомството. Все още не е ясно дали той е уволнен, или продължава да е пожарникар в Стара Загора. Цялата конспирация с имотите пък лъсна, когато по време на делото фамилия Шаркови поиска предварително обезпечение заради бъдещ иск срещу Петко Стрелеца. Тогава стана ясно, че вече всичко е продадено, но чак сега се разбира, че става въпрос за смешната сума от 6000 лева, за продажба на роднина и за уговорка за връщане на имотите обратно.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *