„Етър – Виктори 2011“ с трима национали до 17 години

Трима състезатели на великотърновския спортен клуб по борба „Етър – Виктори 2011” получиха повиквателни за разширения състав на националния отбор на България за кадети до 17 години. Това са Ашот Погосян в категория до 62 килограма, Владислав Димитров до 51 кг и Марин Маринов до 45 кг.

Владислав и Марин са възпитаници на Спортното училище във Велико Търново, а Ашот – на Американския колеж „Аркус”. И тримата са медалисти от държавни първенства през годината. От 3 до 18 юни младите борци ще бъдат на лагер с националния отбор в Благоевград, където ще се подготвят за Европейското първенство за кадети в Италия от 17 до 23 юни, Световното първенство за кадети в София от 29 юли до 4 август и Европейските игри, чийто домакин ще бъде Азербайджан.

Общо четирима борци от СК по борба „Етър – Виктори 2011” са част от националния отбор на България. През 2017 г. вицешампионът Никола Викторов също бе поканен при националите. Миналата година той се нареди в топ 10 на европейското първенство в Скопие, Македония.

„Шансът на състезателите ни е голям, а възможността да се състезават на подобни форуми е признание и за нашата работа. Това е доказателство, че клубът ни се движи в правилната посока”, коментира председателят и треньор на СК „Етър – Виктори 2011” Николай Викторов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *