Изпълнителки от Свищов и Велико Търново спечелиха награди от международен конкурс в Румъния

12-ГОДИШНАТА ПРЕСЛАВА ПЕТКОВА ОТ СВИЩОВ И ТЪРНОВКАТА ПРЕСЛАВА СТОЯНОВА, НА 13 Г., спечелиха награди от Международния конкурс за млади таланти „HermannstadtFest”. Надпреварата събра изпълнители от различни държави в румънския град Сибиу. Двете момичета участваха в конкурса като лауреати на търновския международен конкурс „Сребърна Янтра” заедно с още двама млади изпълнители от България.
Преслава Петкова, която е представител на студио „Естрада“, и Преслава Стоянова, възпитаник на студио „Румина“, са се състезавали в най-многолюдната група на 12 – 14-годишните. Преси Петкова е спечелила втора награда с песен на Адел, а Преси Стоянова е станала трета с парче на Риана.
Извън конкурсната програма българските участници са имали възможност да разгледат град Сибиу – културна столица на Европа през 2007 г., неговите забележителности, зоологическата градина, Международния филмов фестивал под открито небе в центъра на града.
България е участвала с четирима изпълнители, които са спечелили общо шест отличия. 13-годишният Иван Едрев от Сливен е носител на голямата награда, а 11-годишната Кристина Баракова от Русе, която е участвала в две категории, си тръгнала с четири награди.
Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *