960 четения

Симеон II изпрати благодарствено писмо на доброволци от Велико Търново

Последният цар на България Симеон Сакскобургготски отправи своите благодарности с писмо до ентусиастите от TarnovoRuns и Доброволно чистене – Велико Търново, които в края на 2019 година участваха в ремонтирането на детската болница „Царица Йоанна“ в Трявна. 60 представители на старата столица отделиха от времето си, за да допринесат за подобряване на условията в лечебното заведение. Те помогнаха за боядисването на болнични стаи и парапети и облагородяването на двора на стационара.

Писмото от цар Симеон II гласи: „Инициативата Ви да помогнете за спасяването от разруха на единствената у нас детска болница за белодробни заболявания, която бе построена благодарение на моята майка, е повече от похвална и трябва да бъде пример за добро! Радва ме, когато виждам подобни прояви от млади хора, които не търсят облаги! Предайте, моля, на всеки един от участниците моята благодарност. Също така бих се радвал да мога да помогна на тази акция. Оставям на Вас да прецените как и да ме информирате“.

Калин Василев, който е основателят на TarnovoRuns, сподели, че напролет отново ще бъде направено обновяване на детската болница и тогава ще се възползват от протегнатата ръка на Симеон II.

„След акцията 8 фирми от старата столица и други градове писаха да помогнат с различни неща. Някои помощи вече дойдоха, някои ще се задвижат напролет. Със сигурност и ние ще активизираме още повече хора през пролетта. Остава обаче най-важното – масова институционална подкрепа. Нашите действия са капка в морето. Болницата е огромен комплекс и съвкупно с прелестната местност дава много възможности, било то за медицински туризъм, детски оздравителни лагери и т.н. Но има още безкрайно много работа, само че тя не може да бъде свършена от доброволци“, коментира Калин.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

2 коментара за “Симеон II изпрати благодарствено писмо на доброволци от Велико Търново

 • 06.01.2020 в 23:07
  Permalink

  Калимбата е много противен екземпляр. Най-вече като поведение, но и на лицето му е изписано това, което го влече.

  Отговор
 • 07.01.2020 в 18:27
  Permalink

  Защо, последният Цар ? Ето кои бяха Благородниците и какво правеха за хората…Браво за инициативата !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!