Община Велико Търново вади за продан 39 ненужни имота, сред тях ресторанти, офиси, терени за къщи и училища

Селските кметове чакат по 30 на сто от приходите по сделките

 

39 ОБЩИНСКИ ИМОТА ВАДИ ЗА ПРОДАН ТАЗИ ГОДИНА ОБЩИНСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Списъкът с недвижимости е разнообразен и включва доста терени, сгради и ненужни имоти в малките населени места. По правило кметствата, на чиято територия се намират, получават 30 на сто от платените по сделката пари. Обикновено тези средства се влагат в нови улици и тротоари, както и в облагородяване на населените места.

Един от атрактивните имоти е ресторантът в подножието на бившата административна сграда на общинските фирми „Благоустройство“ и „Комунално стопанство“ на ул. „Никола Габровски“ 78. Началната му цена е 150 хил. лв. За продан тук се пускат и множество офиси, разположени в сградата точно срещу новостроящия се комплекс „Болярски дом“. Два терена за производствено-складови нужди се продават и в района на „Дълга лъка“. Цената им надхвърля 200 хил. лв.

 

ЧЕТИРИ СЕЛСКИ УЧИЛИЩА, СРЕД КОИТО ДАЖЕ КИЛИЙНО НА ПОВЕЧЕ ОТ 100 Г., СЪЩО НАРОЧЕНИ ЗА ПРОДАН

 

На търгове през тази година се пускат и четири селски училища, включително и едно килийно. То се намира в Плаково и се продава с двора при начална цена от 17 хил. лв. Бившето селско училище в Къпиново пък струва 52 хил. лв. За пореден път и вече само за 3 хил. лв. се търгува и школото в Пчелище, заедно с двора, както и това в Никюп. 99 хил. лв. е началната цена за имот, предназначен за детска градина в Ново село. В плана за продажба тази година са и два имота в Арбанаси. Единият е с площ близо 4 дка в самия център, но е отреден за обществено обслужване, което означава, че на него не могат да се правят къщи. Другият имот, за който обаче тепърва ще се изготвя анализ и оценка, е къща „Бранковани“.

За продан се подготвят и множество терени, повечето от които са по селата. Те са подходящи за изграждането на къщи и вили.

С. НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.