Близо 4800 лв. спечели читалището в Дебелец, за да изнесе дейностите си на открито

4772 ПОЛУЧАВА ЕКИПЪТ НА НАРОДНО  ЧИТАЛИЩЕ „СЪГЛАСИЕ – ДЕБЕЛЕЦ“, ЗА ДА РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТА СИ „ЧИТАЛИЩЕ В БЕСЕДКА”. Средствата са по програма VIVACOM Регионален грант.
Идеята на проекта е през топлите месеци част от читалищните дейности да бъдат изнесени навън сред хората – в градския парк. Ще бъде обособен кът с беседка, пейки и маси, в който през летните месеци читалището ще развива дейности за всички възрасти – пенсионери, деца, младежи, семейства. На мястото ще се организират инициативи с участието на детската градина и детската ясла, основното училище, Клуба на пенсионера, танцовите клубове и цялата местна общност.
С подкрепата на Кметство Дебелец ще бъдат поставени и фитнес уреди на открито.
С инициативата читалището се надява да привлече повече хора към дейностите си, да обогати обществения живот на местните хора и да компенсира оскъдния, остарял и недостатъчен сграден фонд, с който разполага. Всички дейности ще се реализират след края на извънредното положение, когато се върне нормалният ритъм на обществения живот.
15 проекта от 10 населени места получават подкрепа за близо 60 000 лв. в петото издание на VIVACOM Регионален грант. Акцент във всички избрани проекти е развитието на живота на местните общности, чрез разнообразни инициативи, включващи хора от уязвими групи в живота на общността, театрални, фестивални и интерактивни местни събития, дигиталното образование, четене на книги, опазване на околната среда, почиствания и рециклиране на отпадъци, популяризиране на слабо известни райони и местности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *