Горещи новиниЗдравеНовиниОбщество

Генералният консул на Турция дари предпазни облекла за медиците от болниците в региона

Дарение от 50 защитни костюма за многократна употреба от най-висок клас получи днес Областният управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова. Жестът е направен от Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Облеклата бяха връчени от помощник аташето Хюсеин Дьонмез.
Областният управител и председател областния щаб проф. д-р Любомира Попова благодари за защитните материали и увери помощник аташето, че те ще бъдат разпределени в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” Велико Търново, МБАЛ “Св. Иван Рилски” – Горна Оряховица,  Общинската болницата „Д-р Димитър Павлович“- Свищов и „МБАЛ – Павликени“ ЕООД.

Проф. Попова допълни, че в този труден за всички нас момент, когато всички полагаме усилия да опазим живота на хората и да ограничим разпространението на вируса, всяка помощ е от голямо значение.

Помощник аташето уточни, че предпазните костюми са изработени от турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е успял да преустрои производството на текстил в производство на защитни средства.
Областният управител и  помощник аташето на Турция в Пловдив изразиха надеждата си в края на свещения месец за мюсюлманите да има повод да се поздравим и с излизане от кризата с COVID 19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *