ЛясковецОбществоОбщини

„Бекстон” ООД изгражда край Лясковец база за преработка на руини

Инсталация ще смила останки от стари сгради и съоръжения, за да извлича добавъчни материали за строителството

 

ОТПАДЪЦИ ОТ СТАРИ СГРАДИ И СЪОРЪЖЕНИЯ ЩЕ СЕ ОПОЛЗОТВОРЯВАТ НАНОВО В СТРОИТЕЛСТВОТО. СЪОРЪЖЕНИЕ ЗА МЕЛЕНЕ НА ОСТАНКИТЕ ИЗГРАЖДА КРАЙ ЛЯСКОВЕЦ фирмата „Бекстон“ ООД, разбра „Борба“. Руините ще бъдат използвани наново в сферата на строителството. Регионалната екоинспекция е дала одобрение на един от най-интересните проекти напоследък, които допринасят и за облагородяване на пространствата в градове и села, където разпадащите се сгради представляват грозна картина. Суровината за работата на инсталацията ще бъдат неопасни отпадъци от тях.

Инсталацията ще позволява гъвкаво производство чрез подбиране на различни модули и настройки на трошачките. В крайна сметка от тях ще излиза фракция с различна големина на зърната за бетони, разтвори и пясък за строителни цели. По-едрите отломки пък ще отиват за насипи и легла за пътища.

Съоръжението включва няколко основни трошачни машини, приемни бункери, в които постъпват отломките, промивни шнекове и сита, които са свързани помежду си с лентови транспортьори и са разположени на леснодостъпни и обезопасени площадки.

Производството е обезпечено с лаборатория за контрол на зърнометрията на фракциите, процент на примеси и измерване на влажността.

С. НАЙДЕНОВ

One thought on “„Бекстон” ООД изгражда край Лясковец база за преработка на руини

  • ами…много хубава реклама.Дайте сега контакт.Моя номер е 0988821646 и имам много хубава руина от 2000кубика камъни и 2 000 000 тухли за рециклиране

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *