Карате клуб „Калоян“ посреща 40-ата си годишнина с нов президент и амбиция отново да е N 1 у нас

Великотърновският карате клуб „Калоян“ посреща 40-ата си годишнина с ново ръководство и амбицията да си върне лидерската позиция в бойния спорт у нас. Бившият състезател на клуба Георги Дочев бе избран за председател на Управителния съвет, в който влизат още Виктор Георгиев и сенсей Петрозар Шолев. Ръководството стартира дейността си с инвестиции в залата по карате на стадион „Ивайло“, където бяха оформени вътрешни съблекални. Огромна картина пък създава допълнително настроение на трениращите. Закупени са и тренировъчни пособия. Георги Дочев е част от силното поколение калоянци, което от 1997 до 2006 година неизменно държеше великотърновския клуб на челната позиция в българското карате по завоювани отличия. Настоящият бизнесмен и председател на клуба е републикански и балкански шампион за юноши и младежи по карате до.

„В момента при нас тренират между 90 и 100 деца, младежи и мъже. Мисля, че имаме възможност да увеличим тази бройка до неколкостотин души. Имаме опитни треньори в лицето на Петрозар Шолев и Севджан Мехмедова, аз, Николай Лисичков, Станислав Радославов и Виктор Георгиев сме ангажирани да им помагаме в подготвителния процес. Ще продължим да инвестираме в пособия и екипировка, ще отворим още часови пояси за тренировки“, заяви Георги Дочев. От понеделник до четвъртък начинаещите могат да се запишат от 17:00 до 18:30 часа в залата на клуба от южната страна на стадион „Ивайло“. Заявки могат да подадат и на мобилен телефонен номер: 0888 237 324. От 18:30 до 20:30 часа всеки делничен ден в залата тренират напредналите състезатели на „Калоян“.

През миналата година от участия в национални първенства и купи великотърновските каратеки са спечелили 16 златни, 23 сребърни и 19 бронзови медала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.