Прекратиха хандбалните първенства при подрастващите, две трети от клубовете не пожелаха децата да играят

Българската федерация по хандбал взе решение да не се доиграват първенствата в детските и младежките възрасти. До решението се стигна, след като бе направено допитване до клубовете и две трети от тях изразиха желание да няма състезания през юли и август.

„С цел да бъде прозрачна в действията си БФ „Хандбал” се обърна към всички клубове в страната с въпроса дали биха желали да се проведат финални етапи на Държавните първенства за подрастващи през месеците юли и август 2020 година. Някои, вероятно водени от становището на ММС, че при кандидатстването с проекти „Развитие на спортните клубове през 2021 година” ще се представят резултатите от 2019 година, бяха твърдо против. Други заложиха на рационалността, предпочитайки да насочат финансовите си ресурси към новия сезон. Трети бяха категорични и декларираха своята готовност и желание да играят в предстоящите месеци.

В крайна сметка повече от две трети от клубовете в страната предпочетоха през месеците юли и август да не се провеждат състезания по хандбал. Съобразявайки се изцяло с масовото мнение, БФХ уведомява, че Държавни финали за подрастващи за спортно-състезателната 2019/2020 година няма да бъдат провеждани“, съобщава на официалния си сайт федерацията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *