Горещи новиниОбществоСпорт

Млад талант стана шампион на България по борба със счупена ръка

Втората си шампионска титла през годината от Държавното първенство по свободна борба за деца спечели Иван Кайряк. След като през зимата състезателят на великотърновския клуб „Илия Павлов“ взе златния медал в Сливен, без да даде техническа точка на съперниците си, през уикенда отново се класира на първо място в категория до 42 килограма на шампионата в горнооряховската зала „Никола Петров“.

Ученикът в Спортно училище „Георги Живков“ е бесарабски българин от Украйна, възпитаник е на треньора Мирослав Колев. Втори в категорията е Тихомир Стоянов от „Берое“, трети Калин Стоянов от Сандански. Любопитно е, че Кайряк се бори на финала със счупена ръка.

„Иван спечели финала срещу Тихомир Стоянов с туш, като водеше с 10:0 технически точки. Веднага след като му вдигнаха ръката като победител, започна да се превива от болка. Заведохме го на снимка, която показа, че ръката му е счупена“, разказа треньорът Мирослав Колев.

Още едно отличие взе великотърновската борба от шампионата в Горна Оряховица. В категория до 66 килограма с бронз се окичи Димитър Цветков от клуб „Радослав Великов/Михаил Ганев“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *