199 четения

Доброволческа бригада взе под крилото си семейство, чийто дом изгоря

ОРГАНИЗИРАТ ДОБРОВОЛЧЕСКА АКЦИЯ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ОТЛОМКИ СЛЕД ПОЖАР В ИМОТ НА СЕМЕЙСТВО ОТ НОВО СЕЛО. Инициативата ще се проведе в събота от 9:00 до 16:00 ч. Желаещите да се включат могат да заявят участие на телефон 0898 789 048.

Инцидентът, при който са нанесени щети, стана на 29 септември тази година. Огънят започнал от лек автомобил, паркиран в близост до имота. Сигнал за случая е получен в 20:47 часа, а до пристигането на екипа на пожарната пламъците били обхванали и покривната конструкция на намираща се в близост стопанска постройка.

„Бързата намеса на съгражданина ни Петър Бонев и акуратните действия на екипите от „Пожарна безопасност и защита на населението“ допринесоха за това домът на семейството днес да е обитаем и в условия на силен вятър огънят да не обхване и съседни имоти. Изгоряха всички стопански постройки“, информират от кметството.

Това е втора подобна доброволческа инициатива, която ще проведат в Ново село. През пролетта местни хора помогнаха за разчистването на опожарена пристройка към дома на британско семейство.

Г. ГЕОРГИЕВА

Снимката е илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!