Над 100 000 лв. инвестирани в най-модерната наркооранжерия, разбита в Горна Оряховица

Търновецът Антони К. и софиянецът Йордан М. остават в ареста, случаят е под специален прокурорски надзор

НАД 100 000 ЛЕВА СА БИЛИ ИНВЕСТИРАНИ В РАЗБИТАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА НАРКООРАНЖЕРИЯ, КОЯТО СЕ ОКАЗА НАЙ-МОДЕРНАТА В ОБЛАСТТА, научи „Борба“. По искане на Окръжна прокуратура двамата производители на наркотиците – Антони К., на 30 г., от Велико Търново и 32-годишният Йордан М. от София, са оставени зад решетките с постоянни мерки за задържане. Случаят е взет на специален надзор от Апелативна прокуратура.

ДВАМАТА БЯХА АРЕСТУВАНИ ПРИ МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА НА 17 ОКТОМВРИ. В няколко халета под наем от 1500 лв. на месец в бивша база за разфасовка на пилешко бе разкрита функционираща модерна нарколаборатория за отглеждане и сушене на марихуана. Според прокуратурата и по последни данни намерената марихуана е 12 кг на обща стойност 72 910 лв. Мъжете са привлечени като обвиняеми и за това, че по същото време и място отглеждали 868 растения от рода на конопа. Установено е, че основното помещение е било разделено на няколко халета, едно от които – приспособено за сушене на готовата продукция. Бил е изграден цялостен цикъл за отглеждането на стоката – капково напояване, климатици, влагоабсорбатори, лампи, уреди за измерване и поддържане на температурата и влажността, машина за рязане на изсушената маса.

САМО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА В ОБЛАСТТА НАПРАВИХА ЧЕТИРИ СЕРИОЗНИ УДАРА СРЕЩУ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МАРИХУАНА. Над 1,6 кг канабисови растения бяха открити също в модерна оранжерия в търговска база в Павликени, собственост на 47-годишен местен жител. Над 3 кг наркотици бяха иззети при акция на полицията край Мусина. В местност край селото е установена нива със засадени 17 растения от рода на конопа, като теглото на листната им маса възлизала на 2,5 кг. В жилище, обитавано от мъжа, обработвал нивата, са намерени и иззети над 500 грама суха листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

Оранжерия бе открита и в Бяла черква. В събота при провеждане на специализирана операция е извършена проверка в имот, собственост на 67-годишен мъж. Там е установена оранжерия с 62 контейнера с растения от рода на конопа с различна височина. Обраната листна маса и плодни цветни връхчета възлизат на около 9 кг. В помещението е намерен и чувал с листна маса с тегло около 40 грама. Иззети са водни помпи, контролер за управление на вентилаторите, схема с диаграма за растеж и други вещи. Същия ден в хода на операцията е извършена проверка и в имот в Михалци, ползван от 33-годишен мъж от Бяла черква. Там са намерени и иззети още около 10 кг листна маса.

Засега няма точна информация за какъв пазар е предназначена стоката и дали става въпрос за един канал за продажба, или всеки си е действал самостоятелно. Разследващите обаче са категорични, че производството и инвестициите за отглеждане на марихуана не се правят, без да има пазар за продукцията. В момента една цигара на улицата се търгувала за около 5 лева.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *