Крадец задигна сейф с 20 000 лв. и го изхвърли в Янтра

Обвиниха 31-годишен за обира на каса от къща в Долна Оряховица

 

31-ГОДИШЕН ОТ ДОЛНА ОРЯХОВИЦА Е ОБВИНЕН В ОБИР НА КАСА с 20 000 лв. и златни бижута от къща в града, съобщи полицията вчера. Кражбата бе извършена в нощта срещу 23 ноември миналата година и разкрита няколко дни по-късно, но прокуратурата е повдигнала обвинение чак сега заради изчакване на експертизи. От жилището бе изнесена металната каса с намиращи се в нея 20 000 лв., накити и документи. От проведените действия по разследването бе установено, че извършителят е от същия град, известен на полицията и осъждан. Завчера той е привлечен като обвиняем, взета му е мярка за неотклонение „подписка”.

ЗА БРОЕНИ ДНИ КРИМИНАЛИСТИТЕ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА РАЗКРИХА дръзкия обир на сейфа. Още тогава полицията обяви, че в касата освен крупната сума е имало и златни бижута за около 5000 лева и лични документи. Апашът се промъкнал в жилището, след като разбил масивната входна врата. Той бил познат на собственика и често му ходел на гости. Знаел, че мъжът има доста спестени пари, и един ден, когато го нямало, се промъкнал и претърсил къщата. Намерил металната каса в хола и я изнесъл. След това я разбил и намерил солидната плячка в нея. Празния сейф и личните документи изхвърлил в река Янтра, а за броени часове успял да профука 4000 лева от дръзкия обир.

ИЗВЪРШИТЕЛЯТ БЕ АРЕСТУВАН В ДОМА МУ ПРЕЗ НОЩТА ПРИ МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ. По време на разпита признал, че е изхвърлил касата в реката, и посочил мястото. Там действително касата и личните документи на обрания били открити. После арестуваният признал, че похарчил 4000 лева, а останалата сума и златните накити били намерени в дома му.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *