Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Министър Христо Терзийски на изненадваща визита в Свищов

Министърът на вътрешните работи проведе работна среща със служителите на районното полицейско управление в Свищов в края на миналата седмица. Заедно с него беше и директорът на ОДМВР – Велико Търново, старши комисар Димитър Машов, съобщава МВР на сайта си. За визитата на Христо Терзийски медиите обаче не бяха уведомени.

Изпълнението на текущите задачи по различните линии на дейност, спецификата на криминогенната обстановка в района, битовите условия, автопаркът, материално-техническото обезпечаване и натовареността на състава бяха сред коментираните теми. В сградата на районното управление върви авариен ремонт на покрива, за който са осигурени средства от бюджета на министерството.

Били са обсъдени координацията и съвместната работа със служителите на Гранично полицейско управление – Свищов. Министърът посочил, че трябва да продължи активната работа по линия на „Пътна полиция“. Резултатите през изминалата година, с чувствително намаления брой на загинали и пострадали при пътнотранспортни произшествия, са окуражаващи и трябва да затвърдим тази положителна тенденция – отбелязал той. Допълнителните отговорности, свързани с пандемията от COVID-19, както и данните за заболеваемостта на състава също присъстваха в разговорите. Министърът и тук уверил колегите си, че Медицинският институт на МВР е отлично подготвен със специалисти и техника, за да окаже професионална помощ при необходимост на тях и семействата им. Министърът посети и Граничното полицейско управление – част от структурата на РДГП – Русе. Със служителите и началника на управлението главен инспектор Петко Ангелов обсъдиха спецификата на обслужваната територия и на изпълняваните задачи. „Най-важното за МВР са хората, бъдете здрави и работете мотивирано, в екип”, пожела министър Терзийски на служителите в Свищов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *