В Стражица започнаха футболен минитерен, ще е част от голям спортен комплекс

Кметът на община Стражица Румен Павлов направи първата копка на очаквания проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони чрез МИГ „Лясковец-Стражица“. Ще бъде изградена спортна площадка за минифутбол, която заедно със съществуващите игрища за тенис и волейбол ще оформи спортен комплекс, подходящ за нуждите на младите хора за спорт на открито.

Игрището е проектирано с размер 24/44 метра с включени осигурителни полета по 2 метра от всички страни. Ще бъде покрито с изкуствена настилка. В проекта е указано цветово оформление и разграфяване с маркировъчни линии. Спортната площадка отговаря на изискванията на ФИБА. Композиционните елементи са съобразени с особеностите на спортните терени. Проектът предвижда доставка и монтаж на комплект футболни врати за минифутбол с мрежа и е съобразен с наредба N 6 от 26.11.2003 год. за изграждане на достъпна среда в урбанизирани територии.

Кметът Румен Павлов сподели, че е предвидено отводняване по ВиК проект, осветление и видеонаблюдение с монтирани 4 осемметрови стълба и ограда на целия периметър с височина 4,50 метра.

Програмата за развитие на селските райони финансира проекта със 164 000 лева с ДДС, а участието на община Стражица е 10 800 лв. Срокът за изпълнение е 68 дни, при благоприятни метеорологични условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.