Стягат Първия фестивал на рибената чорба в Бяла черква

БЯЛА ЧЕРКВА КАНИ НА ДЕБЮТНОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ НА РИБЕНАТА ЧОРБА. Събитието ще се проведе на 19 юни край моста на река Росица. Организаторите са подготвили множество атракции и забавления, вдъхновени от темата за въдичарството. В рамките на инициативата ще се даде поле за изява на майсторите на рибена чорба, рибни изделия и дори сладки десерти. Градусът на настроението, създадено от участниците в забавната програма, ще се подсили и от конкурсите за най-пивка домашна ракия и най-благо вино.

По време на фестивала местни производители и занаятчии ще представят своята продукция. Специално за мероприятието петте музея на историческото градче ще отворят врати за свободно посещение от всички желаещи.

Ще бъдат наградени победителите в по-рано обявения през пролетта конкурс за хумористична поезия на теми „Риболов“, „Риба“ и „Рибена чорба”. Победителите ще бъдат отличени с грамота „Най-изкусен стихоплетец“ и „Най-изкусен млад стихоплетец“.

Празникът ще бъде открит в 8:00 часа със състезание по риболов. Малко по-късно фолклорна формация „Павликяни“ ще поведе хоротека, а в 14:00 часа сцената ще превземе рокгрупата „Флайт“.

Фестивалът на рибената чорба се организира от Фондация за организационно и обществено развитие с подкрепата на кметство Бяла черква, Народно читалище „Бачо Киро – 1869“ и Община Павликени.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *