Жители на съседни региони се възползваха от кампанията за мерене на костна плътност в горнооряховската болница

ПРИ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ПРЕМИНАВА КАМПАНИЯТА ПО ИЗМЕРВАНЕ НА КОСТНА ПЛЪТНОСТ СЪС СКЕНЕР на преференциални цени в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. От 7 май до момента на изследването са се подложили повече от 70 пациенти. Дошлите за диагностика са от различни краища на Северна България, като преобладават пациенти от Велико Търново, Павликени, Златарица, Стражица, Елена, както и от Габрово и Севлиево. Най-много са желаещите от женски пол на възраст от 50 до 70 години.

Специалистите в Отделението по образна диагностика, които реализират акцията, обобщават, че в резултат на изследването има и доста новооткрити случаи на остеопороза. Засечени са и пациентки, които правят повторен мониторинг, насочени от ендокринолозите в лечебното заведение.

„Кампанията върви много добре, интересът е голям, дамите определено са отговорни към своето здраве. От наша страна пък предлагаме качествена услуга“, заяви Николина Кирилова, която е старши рентгенов лаборант в звеното.

По думите й този метод е щадящ пациентите, защото облъчването със скенер е минимално, а полученият образ – с много високо качество. Медицинската услуга се извършва срещу 40 лева и 45 лева с диск, а средно в медицинските центрове в страната измерването на костната плътност варира от 60 до 80 лева. Отстъпката ще важи до 31 юни. Необходимо е предварително записване на телефон 0878 746 356.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *