Две социални заведения за деца и възрастни с увреждания във В. Търново отпразнуваха рожден ден

ЦЕНТЪРЪТ ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ С УВРЕЖДАНИЯ И КОМПЛЕКСЪТ ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА „ВЪЛШЕБСТВО“ в старата столица отпразнуваха рожден ден на 1 декември. Те отбелязват съответно 12 и една година от създаването си. За честванията бяха проведени тържества в двете структури, на които специален гост бе директорът на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова.

За изминалите 12 години в социалното звено за възрастни са преминали стотици хора с различни по степен и вид дефицити. Екипът на структурата оказва необходимата подкрепа на потребителите, помагайки им да изградят умения и навици за пълноценен самостоятелен живот. Специалистите в центъра напътстват лицата с увреждания за реализация на пазара на труда, образователно и професионално обучение, както и ориентиране и социално включване. Структурата се намира на улица „Бойчо войвода“ 1 и е с капацитет 50 места.

Комплексът „Вълшебство“ пък е последната разкрита социална услуга във Велико Търново. Той включва Дневен център за деца със специални потребности и Център за настаняване от семеен тип за младежи от 15 до 18 години. Звеното е на улица „Симеон Велики“ 3.

Ръчно изработени изделия на двете социални заведения могат да бъдат открити и закупени на коледния базар в парка „Марно поле“. Средствата от продажбите ще се използват за финансиране на различни дейности на потребителите на структурите.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *