Коронавирусът превзе Кризисния център за деца, жертви на трафик и насилие, в Балван

Още четири учебни паралелки в областта преминават в онлайн обучение

COVID-19 ВРЪХЛЕТЯ КРИЗИСНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА, ЖЕРТВИ НА ТРАФИК И НАСИЛИЕ, В БАЛВАН. Двама от потребителите на социалното заведение са дали положителен резултат за заразата, след което експертите на Регионалната здравна инспекция са изследвали с бързи антигенни тестове персонала и останалите настанени в звеното. От общо 11 служители в центъра инфекцията е установена при един от тях. Болестта е засечена и при още един от останалите четирима потребители.

Заразените остават под карантина, в социалното заведение са предприети противоепидемични мерки за ограничаване на Covid-19 в институцията.

Междувременно инфекцията обхвана нови четири учебни паралелки в региона. Класовете ще учат в електронна среда заради установени заразени ученици – деветокласник в СУ „Емилиян Станев“, осмокласник в ПМГ „Васил Друмев“ и осмокласник от ЧПГ „АК – Аркус“ – Велико Търново. Положителна проба е дал и ученик от 6-и клас в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени.

За денонощие новите диагностицирани са 125, а 14-дневната заболеваемост в областта е 595,95 на 100 хил. души население. Хоспитализираните са 179, а в домашни условия се лекуват 1453 души.

Все още община Свищов е водач в негативната класация по инфектирани с 975,63 на 100 000 души, след нея е община Сухиндол с 968,19 на 100 000 лица.

Имунизационните пунктове продължават работа и през почивните дни. Общо до момента са поставени 107 020 дози, а със завършена ваксинация са 51 370 души. Трета игла са получили 15 512.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.