Продават на търг за близо 400 000 лв. винарна в Павликенско

Работилница и няколко фурни също търсят нов собственик

 

ОБЯВИХА ЗА ПУБЛИЧНА ПРОДАН ВИНАРНА, РАЗПОЛОЖЕНА ВЪРХУ 15 150 КВ. М, В ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО ВЪРБОВКА. Началната тръжна цена на имота започва от 373 007 лв. Процедурата се движи от частния съдебен изпълнител Виктор Георгиев и е с цел да обезпечи договорна ипотека към банка.

На тезгяха са пет сгради, сред които административна, изба и основна, както и няколко пристройки и сутерен. В цената влиза цялото оборудване и техника, необходима за производството на вино – резервоари за напитката, ферментатори, цистерни и т.н.

Друг апетитен имот, който в момента търси нов собственик, се намира в Свищов. Там частният съдебен изпълнител Ивелина Цанкова продава производствен обект, представляващ работилница за пакетиране на насипни храни. Имотът е с площ 5211 кв. м и наддаването започва от 280 368 лв. Мястото включва две здания.

ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ОРГАНИЗИРА И ТРЪЖНА ПРОЦЕДУРА ЗА НЯКОГАШНАТА ФУРНА ЗА ХЛЯБ В СЕЛО МИХАЛЦИ. Наддаването за имота започва от 22 528 лв., а местните се надяват производственият обект да бъде възстановен от новия собственик. Имуществото е с площ 4300 кв. м и включва пещ, двуетажна постройка и гаражи.

Фурната за хляб е функционирала преди 30 години, а по-възрастните жители на малкото населено място с носталгия си спомнят за качествения хляб, който купували оттам.

„Във фурната работеха трима души. Беше към Районната потребителска кооперация в селото. За съжаление, тя фалира и мястото бе продадено многократно. Първо го купи един професор, той го продаде на местен, после го взе англичанин… За съжаление, имотът бе изоставен и занемарен и вече почти няма спомен от силните му години“, сподели кметът на Михалци Петко Петков.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.