Общество

Поставиха контейнери за стари дрехи и текстилни отпадъци в Горна Оряховица

ЧЕТИРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КОНТЕЙНЕРА, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ТЕКСТИЛНИ ОТПАДЪЦИ, БЯХА РАЗПОЛОЖЕНИ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Съоръженията са осигурени в рамките на екопроекта, който местната администрация изпълнява – „Община Горна Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци“. Той се финансира с малко над 375 000 лв. по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020. Дейностите са насочени към подобряване на чистотата на околната среда, насърчаване към разделното сметосъбиране и рециклирането.

Контейнерите се намират в района на парк „Детски кът“, на северния подход към парк „Николай Панайотов“, срещу улица „Васил Левски“ в района на Покрития пазар и срещу улица „Мусала“. Местата, на които са разположени специализираните съдове за смет, са избрани така, че да са с голям пътникопоток и да бъде по-лесно за обслужването им от поддържащата фирма.

Текстилните отпадъци, които ще се изхвърлят в съоръженията, следва да са чисти и поставени предварително в торба. На самите контейнери има поставено упътване за правилната им употреба. В тях не трябва да се изхвърля хартия, стъкло, метал, битови или други отпадъци, различни от текстилни, апелират от кметството.

Обслужването на контейнерите ще става веднъж седмично.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *