24 медсестри и акушерки ще получат дипломите си на тържествена церемония във В. Търново

АБСОЛВЕНТИТЕ ОТ ЧЕТВЪРТИЯ ВИПУСК НА ФИЛИАЛА НА ВАРНЕНСКИЯ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В СТАРАТА СТОЛИЦА ЩЕ ПОЛУЧАТ СВОИТЕ ДИПЛОМИ на официално тържество във Велико Търново. То ще се състои на 1 октомври от 11:00 часа в Народно читалище „Надежда 1869“. Клетва да изпълняват съвестно ангажиментите и отговорностите си към обществото ще положат 10 медицински сестри и 14 акушерки. Гордост за учебното заведение е, че всички те са предпочели да останат да работят в България, вместо да заминат да градят кариера в чужбина.

Повече от половината абсолвенти вече са влезли в редиците на лечебни заведения у нас и освен това са натрупали опит в реална средна като болногледачи по време на следването си.

Средният успех на четвърти випуск е много добър 4,87, а най-висок бал в двете здравни направления е постигнала акушерката Ростислава Кьорчева – отличен 5,70.

В момента във филиала се обучават 120 студенти, като следването е редовно и с присъствена форма.

В структурата на 3 октомври започва и курс за професионална квалификация „Асистент на лекаря по дентална медицина“. Обучението ще е в дистанционна форма, а като практическа база е определена Стоматологичната поликлиника във Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *