Над 40 кучета от Велико Търново са били осиновени във Великобритания през миналата година

Ученици дариха 1000 лв. на общинския приют за бездомни животни

 

НАД 40 КУЧЕТА ОТ ОБЩИНСКИЯ ПРИЮТ ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ КРАЙ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА БИЛИ ОСИНОВЕНИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. Това сподели пред училищната телевизия на СУ „Вела Благоева“ директорът на приюта д-р Кристина Йорданова.

На острова са отворили домовете си за четириногите от старата столица, а за това е помогнала англичанка, която живее в България. Приютът има сключен договор с нея, затова и през тази година се очаква много животни, прибрани от улиците в населените места на общината, да станат поданици на кралството.

„През миналата година тези кучета отпътуваха за новите си домове във Великобритания. Постоянно предлагаме животни за осиновяване. Когато приютът се напълни, непроблемните животни се връщат по местата, откъдето са дошли“, каза сподели д-р Йорданова.

ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ДАРИХА 1000 ЛВ. НА ОБЩИНСКИЯ ПРИЮТ ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА КРАЙ ШЕМШЕВО. Средствата са били събрани по време на благотворителния коледен базар в училището. Сумата беше събрана само за три дни, а в изработката на коледните изделия се включиха всички ученици.

С парите бяха закупени храни, лекарства, клетки и играчки за четириногите. Стоките от първа необходимост бяха занесени в приюта от представители на ученическата телевизия с ръководител Ивалина Климентинова. На място младите журналисти интервюираха директора на приюта д-р Кристина Йорданова.

„Хиляди благодарности на децата, които са предоставили тази сума и са я дарили на кучетата. Браво, деца. Основната функция на приюта е свързана с кастрация и обработка на бездомни кучета. Те се довеждат в амбулаторията и се кастрират. Ваксинират се, обезпаразитяват се, чипират се и им се слагат ушни марки. Те престояват в приюта в зависимост от сигнала, според който са дошли. Имаме страница във Фейсбук, където ги предлагаме за осиновяване“, сподели пред училищната телевизия д-р Йорданова.

Учениците и тяхната ръководителка получиха благодарствена грамота за дарението, а възпитаниците на училището разходиха някои от кучетата и си поиграха с тях.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *