Общество

Кметът Николай Рашков прие делегации от побратимените на Г. Оряховица Варен и Рошиори де Веде

Воля за задълбочаване на взаимовръзките между Горна Оряховица и побратимените градове изрази кметът Николай Рашков по време на среща с гостуващи за празника на града делегации

„Имам желание бъдещите ни партньорства да бъдат издигнати на едно по-високо ниво.

Връзките помежду ни дават възможност да споделяме култура, традиции и ценности, което ни прави по-силни“, каза кметът в приветствието си към представителите на германския град Варен и румънския Рошиори де Веде. Кметът Рашков изрази желание за сближаване и между самите общности в побратимените градове.

„За 7 месеца, откакто заемам тази длъжност, се убедих, че както в бизнеса, от който идвам, така и за административното управление диалогичността и партньорствата са от ключово значение. Благодаря, че сте партньори на нашия град“, допълни Николай Рашков.

Благодарност за топлия прием и готовност за задълбочаващи се отношения изразиха на свой ред и гостите.

Заедно с кмета в срещата с делегациите участваха зам.-кметовете инж. Анелия Христова, Петя Иванова и Даниел Божанков, както и секретарят на общината Габриела Шилкова.

Сред протоколните подаръци, които кметът връчи на официалните гости, е и новият бизнескаталог, който общинското ръководство издаде в подкрепа на местния бизнес. Каталога, който делегациите от Германия и Румъния получиха, е на английски език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *