Горещи новиниПолитика

ГЕРБ-СДС е водещата политическа сила в област Велико Търново

ГЕРБ-СДС е водещата политическа сила в област Велико Търново. Това сочат данните от близо 30% обработени изборни протоколи към 7,30 часа на 10 юни.

Броенето на хартиени бюлетини и отрязъци от машината сериозно забави секционните избирателни комисии в региона при отчитането на изборните резултати. Първите секции пристигнаха в Районната избирателна комисия повече от час и половина след приключване на изборния ден в 20,45 часа. В тях се гласува с хартиена бюлетина.

В Следствения арест са гласували 12 арестанти и 16 полицаи под чертата.

ГЕРБ е първа политическа сила, след това е “Възраждане“.

Във великотърновското село Габровци са гласували 90% от избирателите, които са дали своя вот само с хартиена бюлетина.
Според проучването на агенция „Тренд”, поръчано и финансирано от NOVA, ГЕРБ-СДС печели парламентарните избори с 25,8% от гласовете. Второто място заема коалицията ПП-ДБ с 15,5%, а третото е за ДПС – 14,7%. Следват „Възраждане” с 14,2%, БСП с 8,9% и „Има такъв народ” – 6,5%.

Под чертата засега остава партия „Величие” (3,2%). Под 4-процентната бариера към момента са и „Синя България“ (1,5%), „Солидарна България” (1,4%), ВМРО (1,0%) и „Левицата“ (0,6%).

Опцията „Не подкрепям никого” са избрали 2,5 на сто от отишлите до урните.

Според exit poll-а на социологическата агенция „Галъп”

резултатът на ГЕРБ-СДС е 26,5%. Втората позиция е за ДПС, чийто резултат е 15,3%. НА трето място се нарежда коалицията ПП-ДБ с 15,1%, следвана от „Възраждане” – 14,7%. Доверие на БСП са гласували 9,7% от отишлите до урните. На шестата позиция остава ИТН, която се радва на подкрепата на 6,4% от упражнилите правото си на вот.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “ГЕРБ-СДС е водещата политическа сила в област Велико Търново

  • Ще се надяваме този път новият център на Велико Търново да види светлина. Защото Търново много е занемарено. Съборени къщи, неприветливи заради. … а е столица на културата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *