1432 четения

Георги Чакъров и Маринета Кузманова ще управляват отново заедно още 4 години

Новите съветници и кметове на общината положиха тържествена клетва и обещаха да работят в един отбор

 

НОВИЯТ СТАР КМЕТ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ГЕОРГИ ЧАКЪРОВ ПОЛОЖИ клетва и пое своя пети мандат на тържествена церемония в понеделник вечерта.Той спечели битката за Полски Тръмбеш на първи тур с 59,46%, като за него гласуваха 3695 души. За неговия единствен съперник Анатоли Александров до урните бяха отишли 2315 души и той взе 37,25%. За събитието дойде областният управител проф. Любомира Попова, която закле новото голямо семейство на големия християнски празник Св. Мина, което ще управлява този мандат в общината. Тя пожела мъдро и отговорно управление на всички съветници и кметове, които подписаха своите клетвени листове, след като председателят на ОИК Пламен Георгиев връчи удостоверенията на избраните и ги поздрави с успеха.

„По волята на по-голямата част от избирателите имах възможността да положа клетва за пети път. Може би една част от хората продължават да си мислят, че след 16 г. застой в общината той ще продължи още четири години!“, каза в словото с нескрита ирония кметът Чакъров. Той подчерта, че никога и по никакъв повод не си е позволявал и няма да го направи – да дели съгражданите си на такива, които са го подкрепили, и такива, които не са. Градоначалникът рекордьор не скри, че през последната седмица доста е мислил какво да каже на този ден. Въпреки това си позволи да подчертае само, че изборната кампания не е била съвсем коректна и това се е случило за пръв път в общината. Георги Чакъров спомена, че няма да коментира твърдения, че ако кметът не е от управляващите, няма да има пари за тази община, което всъщност бе лайтмотивът на кампанията. Кметът заяви, че за близо двата месеца, в които не е бил в общината, има подписани два проекта за 250 000 лв. и е получена покана за още един проект с осигурено финансиране за рекултивация на сметището. Всичко това означава, че администрацията в общината работи перфектно.

„Мислех си да кажа още доста неща и не в такава мека форма. Но тази сутрин получих един много ценен подарък, който много ме развълнува и разчувства. Получих от семейството си снимка на внучката ни Мария, която се появи преди две години и половина с помощта на Божията майка. Но е по-важно посланието: „Дядо, всеки път, когато ме погледнеш, върши добри дела. Обичаме те ! – мама, тати и баба Дари…“, завърши по необичаен начин словото на кмета Георги Чакъров. Пред всички той обяви още, че този подарък ще сложи в кабинета си и ще го гледа всеки ден, за може всеки ден да върши добри дела. Той покани всички в този отбор, за да правят заедно добрини за общината.

Само трима от кметовете на селата си остават същите – това са Стоян Ангелов на Климентово, Виолета Маринова на Орловец и петомандатникът Тихомир Маринов.

Новият стар председател на Общинския съвет спечели с 12 на 5 гласа

 

МАРИНЕТА КУЗМАНОВА ОТНОВО ОГЛАВИ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ и ще управлява за втори път през следващите четири години. Първото заседание на местния парламент ръководи доайенът Иван Петров от БСП, който наскоро е чукнал 70 г. Той каза, че до 3 ноември новоизбраните са били политически противници, но това вече е минало. Бе избрана комисия за избор на нов председател, в която влязоха съветниците Диляна Арсова, д-р Васил Василев и д-р Емил Енчев. За поста новият съветник от БСП Любомир Ламбев предложи Маринета Кузманова, а Мариана Якова от ГЕРБ предложи д-р Красимир Кирилов. След тайно гласуване 17-те съветници избраха отново Маринета Кузманова с 12 на 5 гласа. Странно се оказа защо вместо 6 съветници от ГЕРБ гласа си за своя човек д-р Кирилов са дали само петима, но гласни коментари по темата нямаше. „Благодаря за доверието, ще работя за благото на хората в общината. Искам да перифразирам и една древна мисъл – там, където има единство, има и победа за доброто на Полски Тръмбеш!“, каза Маринета Кузманова.

КОИ СА НОВИТЕ СЪВЕТНИЦИ? Д-р Васил Василев от БСП, Диляна Арсова от местната коалиция „ВМРО – БНД – РЗС“, д-р Емил Енчев от ГЕРБ, Иван Петров от БСП, д-р Иванка Иванова-Янкова от местната коалиция „ВМРО-БНД-РЗС“, д-р Красимир Кирилов от ГЕРБ, Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Любомир Ламбев от БСП, Мариана Якова от ГЕРБ, Мастън Мастънов от ДПС, Милен Михов от ГЕРБ, Петко Галунов от ГЕРБ, Росен Русанов от БСП, Светлин Гърбузанов от местната коалиция „ВМРО – БНД – РЗС“, Ивелина Тодорова от БСП и Махмуд Юмеров от ДПС.

Местни парламентаристи за пръв път ще бъдат д-р Иванка Иванова-Янкова, която е очен лекар, Любомир Ламбев, който досега бе кмет на П. Каравелово, Светлин Гърбузанов, който е пробационен служител, и Ивелина Тодорова, която е учител в П. Тръмбеш и влиза на мястото на отказалата се кандидатка за съветник Силвия Йорданова, която е еколог в общината.

ВСИЧКИ НА ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ получиха водосвет за здраве от отец Димитър Костов. Той пожела на всички думите от положената клетва да отекват в умовете и сърцата и всички да са ръководени от дълг и отговорност към народа и Бог. Временният кмет на общината Снежанка Стефанова изненада кмета с картина колаж с негова снимка, същото платно получи и Маринета Кузманова, но без снимка, защото преди не се е знаело кой ще оглави Общинския съвет. Директорката на СУ „Цанко Церковски“ в града Стефка Трайчева подари на кмета и председателя уникални саксии, изработени от ученици, и с гордост заяви, че няма друго предприятие, което да е дало трима съветници в този парламент. Цветя подариха и секретарят на ОИК Йоана Иванова и Нелушка Миновска, която благодари за това, което се прави за читалищата и пенсионерите в общината.

В ТОЗИ КМЕТСКИ МАНДАТ ГЕОРГИ ЧАКЪРОВ ЩЕ ИМА ДВАМА заместник-кметове. Спрягат се имената на Назиф Кадир от ДПС, който и досега бе на тази длъжност. Другото име е Росен Русанов от БСП. На негово място в Общинския съвет би трябвало да влезе инж. Пламен Минев. До броени дни ще станат ясни имената и на кметските наместници. Във Вързулица вероятно ще бъде дългогодишният Генчо Тодоров, старите управленци ще бъдат назначени най-вероятно и в Стефан Стамболово – Александър Коев, в Каранци – Денка Георгиева, в Иванча трябва да има съвсем ново лице. Досега кмет там бе Димитър Димитров, който е полицай и се връща в системата. Засега не се спряга нито едно име за кметския наместник в Иванча.

Нели СУКОВА

Снимки Милен ВЪЛЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!